Hoe installeer ik een app?

Op een smart tv staan vaak al een aantal apps vanuit de fabrikant geïnstalleerd. Toch is het vaak handig om te weten hoe je andere en nieuwe apps op je televisie kunt installeren. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt doen.

Voordat je apps op je Samsung tv kunt installeren, heb je een internetverbinding nodig. Kijk voor hulp bij verbinding maken op: Hoe controleer ik de internetverbinding? (Samsung tv)

Samsung modellen van 2014 of nieuwer:

De Samsung smart tv’s van 2014 en nieuwer worden ook wel de modellen met het Tizen besturingssysteem genoemd, Je kunt deze modellen herkennen aan de Home knop op de afstandsbediening (Huisje of de tekst Smart Hub). De volgende stappen gelden voor de Samsung Tizen modellen:

Stap 1: Druk op de Home knop (huisje of tekst smart hub) op je afstandsbediening. Er verschijnt dan onder in het scherm een balk met apps en dergelijke.

Stap 2: Selecteer het logo ‘Apps’ en open deze (deze kan in tegenstelling tot de afbeelding ook te vinden zijn helemaal aan de linker kant van de balk).

Stap 3: Gebruik de zoekfunctie (vergrootglas) of de categorieën om de gewenste app te vinden.

Stap 4: Selecteer de juiste app en klik op de ‘OK’ toets (in het midden van de pijltjes om te navigeren) om deze in Samsung Apps te openen.

Samsung Ok

Stap 5: Klik op de knop ‘Installeren’.

SamsungAppInstalleren

Stap 6: De app is geïnstalleerd. Je kunt vanaf nu de app openen door op de Home knop te drukken en de app uit het rijtje te kiezen.

Extra: Als de app nog niet in de balk via Home te vinden is. Ga dan opnieuw naar Apps en klik op ‘instellingen’ (of het tandwieltje) en selecteer de optie: ‘Toevoegen aan startpagina’. En selecteer de app die je wilt toevoegen.

Samsung modellen van 2013 of ouder:

De Samsung smart tv’s van 2013 en ouder worden ook wel de modellen met het Orsay besturingssysteem genoemd, Je kunt deze modellen herkennen aan de smart hub knop op de afstandsbediening (een gekleurde kubus). De volgende stappen gelden voor de Samsung Orsay modellen:

Stap 1: Druk op de Smart Hub knop op je afstandsbediening.

SmartHub

Stap 2: Selecteer het logo ‘Samsung Apps’ en open deze (als je deze niet direct ziet, klik dan eerst op ‘Aanbevolen’).

Stap 3: Gebruik de zoekfunctie (vergrootglas) of de categorieën om de gewenste app te vinden.

Stap 4: Selecteer de juiste app en klik op de ‘OK’ toets (in het midden van de pijltjes om te navigeren) om deze in Samsung Apps te openen.

Stap 5: Klik op de knop ‘Download’.

Stap 6: De app is geïnstalleerd. Je kunt vanaf nu de app openen door op de Smart Hub knop op de afstandsbediening te klikken en de app te selecteren (als de app daar niet in het overzicht staat, kun je eerst op ‘aanbevolen; klikken).