Hoe verwijder ik een app?

Op een smart tv staan vaak al een aantal apps vanuit de fabrikant geïnstalleerd. En kun je andere apps installeren. Maar je kunt op je Samsung smart tv ook apps verwijderen. Dit is handig wanneer je een app niet meer wilt gebruiken, je ruimte op het toestel vrij wilt maken of wanneer je problemen ervaart met een app.

Voordat je apps van je Samsung tv kunt verwijderen, heb je een internetverbinding nodig. Kijk voor hulp bij verbinding maken op: Hoe controleer ik de internetverbinding? (Samsung tv)

De standaard apps:

Op alle Samsung smart tv’s staan een aantal apps al vooraf geïnstalleerd. Deze apps zijn niet te verwijderen, dit heeft ermee te maken dat de fabrikant van de tv of de producent van de app dit zo heeft ingesteld.

Samsung modellen van 2015 of nieuwer:

De Samsung smart tv’s van 2014 en nieuwer worden ook wel de modellen met het Tizen besturingssysteem genoemd, Je kunt deze modellen herkennen aan de Home knop op de afstandsbediening (Huisje of de tekst Smart Hub). De volgende stappen gelden voor de Samsung Tizen modellen:

Stap 1: Druk op de Home knop (huisje of tekst smart hub) op je afstandsbediening. Er verschijnt dan onder in het scherm een balk met apps en dergelijke.

Stap 2: Selecteer het logo ‘Apps’ en open deze (deze kan in tegenstelling tot de afbeelding ook te vinden zijn helemaal aan de linker kant van de balk).

Stap 3: Klik op ‘Mijn Apps’ of ‘Gedownload’ linksboven in het scherm. (als dit er niet staat, maar je ziet wel al een tandwiel of ‘instellingen’ in het scherm, dan kun je direct door naar stap 4).

Stap 4: Selecteer ‘Opties’ of ‘Instellingen’ (vaak staat hier een tandwiel bij). Dit kan in tegenstelling tot de foto ook bovenin het scherm staan.

Stap 5: Kies  in het inmiddels geopende uitklapmenu voor ‘Verwijderen’. 

Stap 6: Selecteer de app die je wilt verwijderen en klik op ‘Ok’.

Samsung Ok

Stap 7: Klik op ‘Verwijderen’ onderin het scherm.

Extra: Als je de app weer opnieuw wilt installeren, kun je de stappen op deze pagina volgen: Hoe installeer ik een app? (Samsung Smart-TV)

Samsung modellen van 2014 of ouder:

De Samsung smart tv’s van 2013 en ouder worden ook wel de modellen met het Orsay besturingssysteem genoemd, Je kunt deze modellen herkennen aan de smart hub knop op de afstandsbediening (een gekleurde kubus). De volgende stappen gelden voor de Samsung Orsay modellen:

Stap 1: Druk op de Smart Hub knop op je afstandsbediening.

SmartHub

Stap 2: Selecteer het vakje ‘Samsung Apps’ vanuit de balk onderin het scherm.

(als je deze niet gelijk ziet staan kun je eerst op ‘Aanbevolen’ drukken).

Stap 3: Selecteer ‘Apps gedownload’ onderaan de pagina.

Stap 4: Klik op ‘Opties’ rechtsboven in het scherm.

Stap 5: Selecteer ‘Verwijder’ in het uitklapmenu dat er verschijnt.

Stap 6: Selecteer de app die je wilt verwijderen in het overzicht.

Stap 7: Klik op de knop ‘Verwijderen’ bovenin het scherm.

Stap 8: Bevestig dat je de app wilt verwijderen door te klikken op ‘Ja’ 

Extra: Als je de app weer opnieuw wilt installeren, kun je de stappen op deze pagina volgen: Hoe installeer ik een app? (Samsung Smart-TV)