Browserversie

Het opzoeken en updaten van de browserversie is niet iets waar je vaak mee te maken zult krijgen. Omdat de updates van de browser meestal automatisch gaan. Toch kan het soms handig zijn om de versie van de browser te controleren. Bijvoorbeeld wanneer je problemen ervaart met webpagina’s.

Bij problemen met de internetbrowser kan naast het updaten, ook het verwijderen van de browser gegevens helpen. Hoe je dit doet vind je op: Hoe verwijder ik alle geschiedenis en cookies uit mijn browser?

Google Chrome

Stap 1: Klik op de 3 puntjes onder elkaar. Deze zijn te vinden rechtsboven in het venster van Google Chrome.

Stap 2: Houd je muis/aanwijzer op ‘Help >’ tot er aan de linkerkant een nieuw optiemenu verschijnt.

Chrome Help

Stap 3: Klik op ‘Over Google Chrome’.

Over Google Chrome

Stap 4: Er opent een nieuw tabblad waarin informatie over de browser weergegeven wordt. Je ziet bovenaan de versie. En als er een update beschikbaar is zal deze ook gelijk gedownload worden. Dit zie je dan terug op dit scherm.

Chrome Update

Mozilla Firefox

Stap 1: Klik op de 3 streepjes onder elkaar. Deze zijn te vinden rechtsboven in het venster van Firefox.

Firefox 3 streepjes

Stap 2: Selecteer ‘Voorkeuren’ (vaak staat hier een tandwiel bij).

Stap 3: Er opent een nieuw tabblad met de instellingen van Firefox. Als je hier naar beneden scrollt kom je bij het kopje ‘Firefox Updates’. Hier zie je de versie en kun je controleren op updates. We raden aan ‘Updates automatisch installeren’ in te schakelen.

Firefox update

Microsoft Edge

Stap 1: Klik op de 3 puntjes naast elkaar. Deze zijn te vinden rechtsboven in het venster van Edge.

Edge 3 puntjes

Stap 2: Klik op Instellingen.

Stap 3: Kies voor ‘Algemeen’.

Edge Algemeen

Stap 4: Scroll helemaal naar beneden om de huidige versie te zien. Microsoft Edge wordt automatisch geüpdate, hiervoor is geen actie vereist.

Edge Versie

Internet Explorer

De browser Internet explorer is verouderd en krijgt vanuit Microsoft geen updates meer. Het kan hierdoor zo zijn dat je met Internet Explorer niet meer alle pagina’s goed kunt bekijken.

Als je Internet explorer gebruikt raden we je aan een andere browser te installeren en gebruiken. Hoe je dit doet vind je hier: Welke internetbrowsers zijn er en hoe installeer ik deze?

Safari

Stap 1: Open Safari.

Safari

Stap 2: Klik op de balk bovenin het scherm op ‘Safari‘ (als dit er niet staat, houd dan de muis/aanwijzer helemaal bovenin het scherm).

Stap 3: Klik op ‘Over Safari’.

Over Safari

Stap 4: Er opent een nieuw venstertje met daarin de huidige versie van Safari. De updates van Safari gaan samen met de updates van je Mac zelf. Als je dus Safari wilt updaten kun je een update voor je Mac uitvoeren.

Safari Versie

Wat zijn de meest recente browserversies?

Als je de browserversie gevonden hebt, kun je controleren of dit daadwerkelijk de nieuwste is. Soms geeft een browser aan dat deze up to date is, terwijl dit niet de nieuwste versie is. Dat kan betekenen dat het besturingssysteem verouderd is of dat je handmatig een update kunt zoeken of zelfs een andere browser installeren (Welke internetbrowsers zijn er en hoe installeer ik deze?).

De versies hieronder zijn de eerste cijfers van de browserversie. Vaak komen er nog wat cijfers achter bij de daadwerkelijke versie.

Google Chrome
0 .0
Mozilla Firefox
0 .0
Microsoft Edge
50 .0
Safari
0 .2