LG tv Internetverbinding

Om optimaal gebruik te kunnen maken van je LG smart-tv heb je een internetverbinding nodig. Wanneer je tv verbonden is met internet kun je namelijk apps installeren en gebruiken om alle mogelijkheden van de tv te benutten.

Deze stappen zijn speciaal voor LG smart-tv’s. Gebruik je een smart tv van een ander merk? Kijk dan via de pagina’s voor: Philips, Samsung of Sony.

LG smart-tv (WebOS)

Stap 1: Klik op de ‘Home’ knop (het huisje) op de afstandbediening.

LG Home

Stap 2: Klik op instellingen (het tandwiel rechtsboven in het scherm)

Stap 3: Navigeer naar de onderste optie van het uitklap menu genaamd ‘Alle instellingen’. Klik hierna op de ‘OK’ button op de afstandbediening.

Stap 4: Navigeer naar ‘Netwerk’. Klik hierna op de ‘OK’ button op de afstandbediening.

Stap 5: Klik hierna op het pijltje naar rechts, waarna je ziet dat de ‘draadloze verbinding’ (Wi-Fi) of de ‘bekabelde verbinding’ (Ethernet) verbonden is. De tekst onder deze opties geeft aan of dit verbonden is met het internet

 

Stap 6: Selecteer de verbindingsmethode die je kunt gebruiken: Draadloos (WiFi) of Bekabeld (LAN kabel). Volg de stappen die staan aangegeven bij deze opties.

Voor de beste verbindingsprestaties is een bekabelde verbinding aangeraden, let op: je dient hierbij dus een ethernet-kabel van het modem of router direct naar de tv te verbinden. 

Klik hier voor meer informatie omtrent kabels!

 

 

 

internet LG