Apparaatinformatie LG tv

Elke smart tv heeft een modelnummer en een softwareversie. Soms is het handig om deze informatie over het apparaat te achterhalen. Bijvoorbeeld wanneer je problemen met de televisie ondervindt of wanneer een app niet goed werkt. Vaak is deze informatie dan nodig. Hieronder leggen we je uit hoe je de informatie kunt achterhalen op op een LG smart tv. 

Heb je een smart tv van een ander merk? Kijk dan op de pagina met deze stappen voor het merk tv dat je hebt: Philips, Samsung, Sony (klik op het merk om naar de juiste pagina te gaan).

Modelnummer:

Het modelnummer of de modelcode van de tv is opgebouwd uit letters en cijfers. Je kunt op LG tv’s het modelnummer op twee manieren achterhalen. De eerste manier is over het algemeen het makkelijkst, maar als de tv aan de muur hangt, of wanneer je niet makkelijk achter de tv kunt komen, kun je beter de tweede manier gebruiken.

De tweede manier bevat ook direct de stappen voor de softwareversie!

Manier 1. ‘De sticker’:
Op de achterkant van de tv zit een zwart/wit sticker. Op deze sticker is onder andere het modelnummer te vinden. Deze methode is handig wanneer de tv niet aangezet kan worden. 

Manier 2. ‘Via de instellingen’ & Softwareversie:

Stap 1: Klik op de ‘Home’ knop (het huisje) op de afstandbediening.

 

LG Home

Stap 2: Klik op instellingen (het tandwiel rechtsboven in het scherm)

 

Stap 3: Navigeer je naar de onderste optie van het uitklap menu genaamd ‘Alle instellingen’ (de drie puntjes onder elkaar). Klik hierna op de ‘OK’ button op de afstandbediening.

 

Stap 4: Navigeer naar beneden en klik op ‘Algemeen’.

 

Stap 5: Navigeer opnieuw naar beneden met de pijltjes op de afstandbediening en klik op: ‘Over deze TV’.

 

 

Uitlezen: Bovenaan zie je direct de softwareversie. Navigeer naar het kopje ‘Tv-informatie’ hierbij staat het modelnummer van je tv.

De juiste versies:
Soms is er een nieuwere versie beschikbaar, ook al geeft de televisie aan dat deze up to date is. Mocht er geen automatische software-update klaarstaan onder het kopje ‘Software-update’ maar wil je toch nakijken of er een nieuwere versie beschikbaar is? Bezoek dan deze pagina van LG en zoek op basis van het modelnummer de software. Nadat je op zoeken hebt geklikt, vind je ergens onderaan een softwareversie (Software_file) met een datum. Deze versie kun je dan vergelijken met de versie van de tv. 

Verschilt de softwareversie van de tv met de versie van de website? Gebruik dan dit stappenplan om jouw tv handmatig te updaten met de nieuwste software voor jouw tv.