Apparaatinformatie: Philips Smart TV

Elke smart tv heeft een modelnummer en een softwareversie. Soms is het handig om deze informatie over het apparaat te achterhalen. Bijvoorbeeld wanneer je problemen met de televisie ondervindt of wanneer een app niet goed werkt. Vaak is deze informatie dan nodig. Hieronder leggen we je uit hoe je de informatie kunt achterhalen op op een Samsung smart tv.

Heb je een smart tv van een ander merk? Kijk dan op de pagina met deze stappen voor het merk tv dat je hebt: Samsung, LG, Sony (klik op het merk om naar de juiste pagina te gaan).

Stappenplan

Manier 1. ‘De sticker’:
Op de achterkant van de tv zit een zwart/wit sticker. Op deze sticker is onder andere het modelnummer te vinden. Deze methode is handig wanneer de tv niet aangezet kan worden. 

Manier 2. ‘Via de de toetsen op de afstandbediening’:
Om het modelnummer (en ook de softwareversie) te achterhalen, zonder de sticker op de achterkant te raadplegen, kun je gebruikmaken van een code. 

Type op de afstandbediening de volgende getallenreeks achter elkaar in: 1-2-3-6-5-4

Er wordt een DSM scherm getoond. Één van de bovenste gegevens geeft het modelnummer weer.

(let op: zorg hiervoor dat je de Philips afstandbediening gebruikt!)

(extra: indien je op zoek bent naar de softwareversie, dan kun je terwijl je het DSM 1 scherm voor je hebt, op het pijltje naar rechts klikken op de afstandbediening. Op het DSM 2 scherm wordt de softwareversie getoond).

Op een Samsung tv van 2013 of ouder kun je dit doen door op de afstandsbediening te klikken op de De Menu toets. Vervolgens selecteer je Ondersteuning en dan Contact opnemen met Samsung. De modelcode verschijnt dan in het scherm.