Cache gegevens wissen

Je kunt op je LG tv de cache gegevens / browsegegevens wissen.  Hierbij wordt al het (onnodige) opgeslagen geheugen van de internetomgeving (dus ook de app omgeving) gewist. Dit betekent dat de apps blijven staan, echter worden er tijdens het gebruik van een app ook andere gegevens automatisch opgeslagen op de tv. In geval van een probleem met een app, kan het noodzakelijk zijn deze gegevens te wissen.  

Heb je problemen met een specifieke app, of wil je een app verwijderen? Kijk dan op de pagina: Hoe verwijder ik een app (LG)

LG smart-tv (WebOS)

Hieronder volgen de stappen om de cache (browsegegevens) te wissen op een LG smart-tv.

Stap 1:  Druk op de ‘Home’ knop (het huisje) op je afstandsbediening.

LG Home

Stap 2: Navigeer naar de internetbrowser die tussen de apps staat en open deze. De internetbrowser wordt op de LG tv: ‘Webbrowser’ genoemd.

Stap 3:  Houdt de pijltjes op de afstandbediening ingedrukt om de muis te bewegen naar rechts bovenin. Klik op het icoontje met drie streepjes die onder elkaar liggen. 

Stap 4:  Selecteer de optie ‘Instellingen’.

Stap 5:  Navigeer hierna helemaal naar benden met de muis en klik op ‘browsegegevens wissen’. Bevestig hierna je keuze.

Na het uitvoeren van bovenstaande stappen heb je de opgeslagen (onnodige) gegevens van alle internet-gestuurde applicaties gewist op de LG tv.

Extra: Indien je alle opgeslagen gegevens van een bepaalde app wilt verwijderen, dan raden we je aan de app te verwijderen en opnieuw te installeren.