Apple Apps installeren & verwijderen

De kans is groot dat je op je iPhone of iPad gebruik maakt of wilt maken van apps. Daarom leggen we je hier uit hoe je op een Apple tablet of telefoon apps kunt downloaden of verwijderen, maar ook hoe je het app overzicht kunt aanpassen.

Gebruik je een Android apparaat? kijk dan op de pagina: Hoe installeer of verwijder ik een app? (Android)

Een app installeren

Je kunt op een iPad of iPhone nieuwe apps downloaden om nog meer met de telefoon of tablet te kunnen doen, of om gebruik te kunnen maken van bepaalde programma’s.

Stap 1: Open de App Store, deze is te vinden in het overzicht op het thuisscherm van je iPhone of iPad (als je dit icoon niet direct kunt vinden kun je het thuisscherm naar beneden vegen om te zoeken).

Stap 2: Klik op het vergrootglas om de gewenste app te zoeken (een app via de categorieën opzoeken kan ook).

Stap 3: Klik bij de app die je wilt downloaden op de knop ‘Download’ (dit kan ook een wolkje met een pijl zijn als de app al een keer eerder gedownload is).

Stap 4: De app is nu gedownload, en is te vinden op het thuisscherm (je klikt dan op het logo om hem te openen).

Een app verwijderen

Als je op je apparaat problemen ervaart met een bepaalde app, of je wilt een app niet meer op je iPhone of iPad hebben staan. Dan kun je deze app(s) verwijderen.

Stap 1: Ga naar het thuisscherm van je iPhone of iPad en ga naar de pagina waar de app die je wilt verwijderen staat.

Stap 2: Houd het icoon van de app die je wilt verwijderen ingedrukt. Alle apps beginnen dan te schudden en er verschijnt een kruisje rechtsboven bij de apps die te verwijderen zijn (als de apps niet gaan schudden, maar er een menu opent, kun je klikken op ‘Wijzig beginscherm’).

Stap 3: Klik op het kruisje bij de app(s) die je wilt verwijderen. En de app wordt dan gelijk verwijderd van je apparaat.

Het app overzicht aanpassen

De volgorde van de apps op je apparaat kan aangepast worden om zo de veelgebruikte apps sneller te kunnen openen of om het overzicht wat duidelijker te maken.

Stap 1: Ga naar het thuisscherm van je iPhone of iPad en ga naar de pagina die je wilt aanpassen. Of de pagina waar de app die je wilt verplaatsen te vinden is. 

Stap 2: Houd het icoon van de app die je wilt verplaatsen ingedrukt. Alle apps beginnen dan te schudden (als de apps niet gaan schudden, maar er een menu opent, kun je klikken op ‘Wijzig beginscherm’).

Stap 3: Raak de app die je wilt verplaatsen aan, en sleep deze naar de plek waar je hem naartoe wilt verplaatsen (als je naar de rand van het scherm sleept, kun je naar een andere pagina verplaatsen).

Extra: Je kunt apps ook bij elkaar plaatsen in een map. Dit doe je door een app boven op een andere app te houden. Er wordt dan een map aangemaakt met deze apps. Je kunt extra apps aan de map toevoegen door die boven de map te slepen.

Je kunt de naam van een map aanpassen door in de bewerkingsmodus de map te openen en op de naam te tikken.